Friday, May 30, 2008

DIY Cover Enjin

DIY dilakukan pada 30 May 2008 pada sebelah pagi.
Peralatan yang digukan adalah spanar besaiz 10, Cat 2 tin (clear + warna yang dikehendaki),
tape,paper lama,sticker dan kertas pasir.

Silalah lihat gambar dibawah
Photobucket
Spray yang digunakan
Photobucket
acara menampal sticker

Photobucket
menampal bahagian yang tidak mahu cat

Photobucket
acara spray

Photobucket
hasil yang dah siap

Photobucket
siap pasang balik kat enjin

Wednesday, May 28, 2008

DIY Kecil-kecilan




Pada 27hb May 2008 satu acara DIY menampal sticker ala-ala Carbon Fiber dilakukan.
Hasil kerjanya seperti gambar di atas:

Tuesday, May 13, 2008

Photo sekitar Hari Keluarga CADe 2008





















Hari Keluarga CADEe 2008 UPM

Ucapan Presiden KWC

Hari Keluarga CADEe 2008 UPM

Hari Keluarga CADE 2008 UPM telah diadakan di DUTA HACIENDA RIVIERA RESORT,PORT DICKSON,NEGERI SEMBILAN. Pada 10-11 Mei 2008.Ini adalah anjuran dari Kelab Warga CADe

Acara bermula pada sebelah malam pada pukul 7:30-8:30 malam iaitu pendaftaran Teka “Harga Misteri”.

Acara Makan Malam BBQ bermula pada 8:30-11:30 malam setelah selesainya ucapan aluan oleh Presiden KWC dan ucapan Perasmian oleh Penaung Kelab KWC dan Bacaan Doa.

Disamping makan,beberapa aktiviti telah di atur iaitu “Model Idaman” (5-8), “Model Cilik” (<4)>

Aktiviti diteruskan lagi dengan “Mesyuarat Tingkap”,Berbalas Pantun” dan 3D Puzzle.

Pada Keesokannya acara dimulakan pada pukul 9:00 pagi dengan “kangaroo Race” ,”Catch the Duck”, Water Treasur Hunt, “Bola Tarik” dan banyak lagi.

Acara diakhiri pada makan tengahari dengan penyampaian hadiah dan cabutan bertuah.

Sarang Burung



Sarang burung pipit telah wujud di rumah ku pada bahagian lampu kelip-kelip,Buat pertama kali pipit cuba membuat sarang untuk bertelur telah gagal disebabkan ku telah memusnahkannya.Ini disebabkan banyak ranting-ranting pokok bertaburan di atas simen.

Tapi pipit itu tidak putus asa,dia mencuba lagi membuat sarang ditempat yang sama…..aku mulai kesian melihatnya dan terpaksa biar saja sehingga sarangnya siap.

Lebih kurang dalam 2 minggu menetaslah anak-anak burung itu , setelah penat lelah ibunya mengeram telurnya.

Tapi sehingga kini sarang itu gagah di pergantungan lampu kelip-kelip.Untuk pengetahuan kini dah masuk kali ke-3 burung pipit itu beranak-pinak .

Waktu anak burung itu menetas meriahlah suara-suara kemerduan pipit itu

Wednesday, May 7, 2008

Susah kalau!!!!

Susah kalau kawin operator telefon;
asyik2 "sebentar ya encik"

Ahli bomba lagi teruk,
buka kepala je terus pancut;

Polis pula x kira time,
dapat tangkap terus masuk;

Doktor gigi pun lebih kurang,
goyang-goyang pastu cabut;

Askar bahaya sikit,
asyik nak menembak aje;

Kalau mat rempit lg dahsyat,
lampu merah pun nak jalan;

Baik kawin dgn Cikgu,
kalau kurang jelas akan diulanginya sampai puas!!!!




Jom Lepak Pantai Batu Buruk






Jom Lepak Pantai Batu Buruk

Sekitar Masjid Kristal






Sekitar Masjid Kristal