Saturday, July 20, 2013

Bercuti di Port Dikson

Bercuti di Port Dikson sebelum puasa dengan beberapa family
Ini adalah tempat penginapan di Pusat Sains Marin UPM.Terdapat 4 buah rumah yang ada di sana.Rumah yang belakang mempunyai pokok durian dan ciku.Masa pergi memang bertuah kerana penuh dengan buah durian dan dapatlah rasa.
Pemandangan dari rumah belakang mengadap ke pantai
 Pokok durian yang betul-betul dibelakang dapur,terdapat dua pohon.
 ini salah sebiji yang dapat
 persiapan dalam acara bbq pada malam tersebut
 membuat bara sebelum bbq

udang bakar





Monday, July 1, 2013

Restoran Nasi Arab Saba

Restoran Nasi Arab Saba yang baru dibuka di Bandar Rinching sebelum Pelangi Semenyih2.Restoran ini maybe cawangan baru yang top di Cyberjaya kalau tak silap.First time try sempena birthday......
lamb kabsah....memang best
chicken mandy


licin tu....lapar ke....apa ni

Majlis Kenduri Doa Selamat & menyambut ramadhan

 Majlis jemputan dari rakan EOCM di Perumahan Awam Sri Johor,Cheras KL.Sebanyak 9 buah Jelopy berkonvoi ketempat kejadian untuk menikmati lunch time yang bermula dari jam 12pm hingga 4pm.
Bro sham yang tengah sedap makan bersama family.
Semua ni tengah kekenyangan dan ada TT borak-borak kejap sebelum berangkat pulang.

Cendol Rojak Fasa 4 Bandar Baru bangi

 Lokasi tempat rojak dan cendol adalah di Bandar Baru Bangi fasa 4 tambahan.Jika anda dari Jalan reko menghala ke PKNS,sebelum traffic light sebelah kiri di bawah pokok.Anda akan lihat ramai orang yang berbaris menunggu giliran masing-masing.
Pengunjung tengah menikmati makanan yang dipesan dan kadang-kadang memang terpaksa Q tempat duduk pun ada....gara-gara penuh.
Menikmati ABC dan cendol
Layan rojak mee dan rojak biasa jer,,
Kalau nak diikutkan dengan ramainya orang yang berkunjung disitu disebabkan apa,itu pun tak pasti.Nak kata terlampau sedap sangat tak jugak biasa-biasa sahaja...maybe lokasi jualannya kot.....

Untuk pengetahuan semua ada satu lagi lokasi cendol yang best iaitu cendol sawit yang terletak di Bandar Tasik kesuma.Kedai ini pun boleh tahan jugak ramainya macam di fasa 4 tambahan ni.