Monday, March 28, 2011

Tasik Shah Alam

Singgah di Tasik Shah Alam bawa anak-anak bermain di taman permainan yang kebetulan ada kerja area sana sambil berkelah makan tengahari.

Sunday, March 27, 2011

Nasi Ayam

Menunggu masa untuk makan nasi ayam .......macam lapar jer muka tu....
Ayam
Kicap
sambal

Tuesday, March 22, 2011

Bakal pemain bola sepak


Restoran Tupai-tupai





Terima kasih kerana sudi belanja makan buat yang berkenaan
Ikan special di tupai-tupai
Brokoli cendawan

Belon Udara Panas -Putrajaya


Belon udara panas yang berlangsung di Putrajaya pada 17 hingga 21 Mar 2011.
Photo adalah pada hari last sebelah petang.








Saturday, March 19, 2011

KEPUTUSAN TERKINI PIALA FA 2011 | SUKU AKHIR KEDUA


Keputusan perlawanan Piala FA | suku akhir kedua 19 mac 2011

FELDA UNITED 0-3 KELANTAN*

JOHOR 1-2 SELANGOR*

TERENGGANU 3-1 PERAK


Dengan itu Kelantan akan berjumpa dengan Selangor

DAN

Teregganu berjumpa dengan Pahang

untuk Separuh Akhir

Tupak Sotong





Siap sumbat pulut ke dalam sotong dan dicucuk dengan lidi supaya tak keluar
Keadaan sotong yang telah di masak

siap untuk di makan....

Friday, March 18, 2011

keputusan suku- akhir ke2-Piala FA 2011



Malam ni berlangsung satu perlawanan suku akhir ke 2 Piala FA diantara Pahang bertemu Kuala Lumpur di Stadium Darul Makmur....manakala perlawanan suku akhir kedua yang lain akan berlangsung esok malam- 19/3/2011....pada suku akhir pertama,pasukan Pahang berjaya menewaskan pasukan Kuala Lumpur di Cheras dengan jaringan 2-1.

Keputusan di Pahang seri 0-0,dengan itu Pahang layak peringkat separuh akhir dengan agregat 2-1

Wednesday, March 16, 2011

Info: Kesan Radiasi Nuklear Terhadap Kesihatan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Sejak beberapa hari ini berita tentang Tsunami di Jepun mendapat liputan meluas dan mendapat perhatian orang ramai. Tsunami di Jepun kali ini di jangkakan paling teruk sepanjang 140 tahun. Tapi yang membuatkan penduduk Jepun dan sekitarnya menjadi semakin bimbang adalah kerana kebocoran loji janakuasa nuklear Fakushima Daiichi di Jepun. Di tambah pula dengan letupan Nuklear di Fukumi pagi tadi. Sebagai langkah berjaga jaga dan pengetahuan maka saya kongsikan kesan kesan Nuklear terhadap kesihatan manusia.

Dibawah ini antara kesan kesan radiasi nuclear kepada kita.

· Pendedahan radiasi berukuran 100 Rems (1 Sv) akan merosakkan sistem peredaran darah menyebabkan sel limfosit darah akan berkurangan. Simptom awal selesema.

· Pendedahan kepada radiasi berukuran 200 Rems ke atas menyebabkan keguguran rambut dengan cepat, kerosakan saluran usus yang mengakibatkan mual, muntah dan cirit-birit. Pada kekuatan ini, radiasi boleh menyebabkan kerosakan saluran peranakan.

· Radiasi nuklear berukuran 1,000 hingga 5,000 Rems mengakibatkan kerosakan kepada pembuluh darah dan boleh menyebabkan jantung gagal berfungsi dan kematian.

· Pendedahan langsung kepada radiasi berukuran lebih 5,000 Rems akan menyebabkan sel otak rosak, selain membunuh sel saraf dan merosakkan pembuluh darah dalam jantung.

· Dalam jumlah tertentu, iodin radioaktif boleh merosakkan sebahagian atau seluruh bahagian kelenjar tiroid yang mengawal metabolisma (pengeluaran tenaga) manusia.

· Menurut data kesan pengeboman bom atom di Nagasaki dan Hiroshima menunjukkan mangsa cuma bertahan selama 10 tahun dan berdepan risiko jangka panjang seperti leukemia dan barah limfoma.

Untuk maklumat lanjut boleh layari website berikut: http://www.world-nuclear.org/info/inf05.html

Monday, March 14, 2011

epy birthday


Baru nak post birthaday untuk anakda yang comel Umran Adam yang genap 1 tahun 11.03.2011.
Kesian plak cukup setahun susah plak nak buang air besar...."sembelit cukup tahun katakan"
Asyik menangis dan merenggep jer tengah2 malam.....minum grip water pun sekejap sahaja ok.
Last-last kena ubat bontot barulah ok.

Final All England-Badminton


Tahniah buat Datuk Lim Chong Wei berjaya mengalahkan Lin Dan
21-17
21-17

Selamat Pengantin Baru Sham-Maimunah


Selamat Pengantin Baru buat sham dan wife yang berlangsung 13 March 2011 di Flat Sri Melaka Cheras.Semoga berbahagia dan kekal selamanya... amin.