Friday, April 5, 2013

Bateri kereta

Setalah genap 2 tahun berhidmat akhirnya berakhir disini sahaja walaupun pakai jumper dan try topup air bateri tiada ada tanda-tanda bateri tersebut di cas semula.
Ini adalah bateri kering....biasa dengar kering tak semestinya tiada air bateri....rupa-rupanya ada macam biasa.Gambar kat atas adalah lepas tuang air bateri.Selepas jumper oklah.biarkan dalam 30 minit running  bateri tersebut tak cas langsung.off on suis kembali kong.Ada member dah dekat nak kong dia sempat topup bateri dan boleh guna kembali dah hampir 1 tahun.
Jumper dilakukan
Ini adalaaha bateri baru dengan kerugian RM250berjenama panasonic
Bateri lama tokey kedai ambik RM20

Tuesday, April 2, 2013

Belon udara panas Putrajaya

Kini Putrajaya sekali lagi menjadi tapak utama dalam pertunjukkan belon udara panas di persint 2.Kami sekeluarga tak melepaskan peluang membawa anak-anak dalam menyaksikan pertunjukkan tersebut.Acara berlangsung selama 4 hari bermula khamis hingga ahad.

sebahagian daripada  belon-belon yang di pamarkan






Bukit Tinggi

 Bawa anak jalan-jalan pada musim sekolah ke Bukit Tinggi Pahang.Ini adalah pertama kali ke sana dengan empat keluarga bergerak jam 9 pagi.Jika anda dari Kuala Lumpur ,perjalanan mengambil masa dalam 30 minit ke 40 minit sahaja.
Bangunan-bangunan yang tersergam indah di colmar sesuai untuk bergambar.
Kita orang makan dulu sebelum memulakan lawatan dengan potluck ringan-ringan.Makanan kat sini agak mahal dan kedai pun tak banyak.Memang sesuai bawa sendiri jika berkeluarga.
kebetulan ada club kereta yang park dekat colmar...bergambar dulu lah

Ini taman arnab yang ada di atas sana....budak budak memang suka