Friday, November 30, 2012

Year End Ghathering YEG-4

Pada 24 dan 25 November 2012 berlangsungnya event Year End Ghathering  (YEG4) Exora Owners Club Malaysia (EOCM) di Pulau Pinang.Sebanyak 240 biji exora berjaya berkumpul di Auto City sebelum berkonvoi ke Hotel Rainbow Paradise.Ini turut disertai dari EOCI (Exora Ownwrs Club Indonesia).Tahniah buat exorians yang telah berjaya bagi support pada ajk-ajk di mana bertungkus lumus menjayakan even kali ini.



Monday, November 19, 2012

Bawa anak jalan-jalan

Bawa anak jalan-jalan taman permainan putrajaya sempena cuti sekolah.
    





Friday, November 16, 2012

Birthday Affan

 Makan pizza sempena birthday affan yang ke 7.Semoga menjadi anak yang baik. 
Dapat percuma set kanak-kanak jika belanja rm 20 ke atas.



Wednesday, November 14, 2012

TT Carbon Fiber

Acara memasang CF sticker ke atas bonet exora.Ini hanya DIY sendiri sahaja.
Alatan yang paling penting adalah hairdryer dalam melincinkan bahagian lengkuk-kengkuk pada bonet kereta.


Inilah hasil yang dah siap di DIY


Layan air kelapa dulu buat hilang penat.



Tuesday, November 13, 2012

TT Minum Petang & Sambutan Hari Lahir.

 TT crew 3G dan sambutan hari lahir anak Chip (kamalita) di Kajang.Kehadiran daripada semua rakan-rakan amat menggalakan dan memeriahkan lagi acara.
 Inilah dia birthday girl yang sempat post.....cantiknya baju dia.....
 rakan yang 2nd group datang
deretan pesawat yang berjaya mendarat di rumah chip

Saturday, November 10, 2012

TT newbie dan Konvoi YEG

 TT Perbincang untuk konvoi YEG IV dan juga sesi perkenalan dengan ahli baru crew 3G
berlangsung di restoran mamak Bandar Tun Hussien Onn.Kehadiran ahli hampir 20 pesawat.
 Inilah sebahagian deretan pesawat yang berjaya mendarat di BTHO.
 Angah nak bagi tiket FREE motoshow yang teringin nak pergi di KL
 salah seorang newbie iaitu yusman2
 dan seorang lagi newbie

Friday, November 9, 2012

SUT ke 2 EOCI dan Ulang tahun ke 5 PCI

Tahniah buat EOCM yang menyertai sambutan ulang tahun ke 2 Exora Owner Club Indonesia (EOCI)  dan juga ulang tahun ke 5 Proton Club Indonesia (PCI) di Jakarta pada 3-4 November 2012.

Walaupun yang tak dapat pergi ke sana turut merasai kemeriahannya dengan dapat melihat gambar-gambar yang di post dan juga turut dapat menonton di slot Malaysia Hari ini di TV3.

Tahniah EOCM & EOCI




Thursday, November 8, 2012

Cendol + Laksa

 Menu lunch semalam bungkus jer......makan kat rumah.......MC katakan


Monday, November 5, 2012

Annual concert & graduation



Majlis graduation tadika darul Qayyimah di presscot Inn Kajang telah diadakan pada jam 10 pagi.
 
 

Wong Solo

 Menjamu selera sekeluarga di wong solo Kajang,Makanannya memang sedap dan tempatnya memang selesa sekali.Dia ada menyediakan set menu untuk keluarga .
So sesiapa bolehlah mencubanya.




Saturday, November 3, 2012

Restoran Perantau

 Restoran Perantau terletak di kg sg.Merab bangi.Jika dari Putrajaya menghala ke sg.Merab kedainya sebelah kiri jalan.
 Waktu pergi hari tu adalah lunch hour,Lauk untuk  nasi campur memang banyak.
Pilih sahaja apa yang nak makan.
Ini lokasi tempat makan bersila,Tempat ini hanya di buka waktu malam sahaja.So nak kena try pergi malam sekali ni.Kemudahan surau dan wifi ada disediakan.

Ayam Penyet


Ini adalah pertama kali makan ayam penyet berdekatan dengan rumah satu keluarga,Kita orang order satu set ayam penyet dan daging.Kedua-duanya memang sedap dan harganya pun berpatutan.
Lokasi yang kita makan ini adalah bersebelahan dengan Tesco Semenyih.
 Set daging
Tengok !!!! licin ,sedap ker lapar ni.....hehhehehhe bagi yang tak pernah cuba,eloklah mencubanya.