Monday, May 28, 2012

Servis moto

Pejam celik-pejam celik dah 5 bulan rupanya LC aku ni……Selama ni hanya servis tukar minyak hitam dan oil filter sahaja.Tapi untuk Hari ni dengan millage dah cecah 11500KM,dah tiba masanya menukar rantai satu set.Keadaan sekarang dimana spoket dah tajam dan rantai dah tahap habis panjang.Nak bawa laju-laju fikir dua 3 kali……agak bahaya macam tu……

Kos spoket satu set RM55 dan minyak hitam RM18…….. ini target untuk tukar hari ni……
Last2 time buka tu ada plak nak kena tukar................brake pad dah habis RM18 lagi……rubber dah
Longgar plak….tukar lagi RM8……

Nasib baik ada bawa duit lebih….aduyai……

No comments: