Thursday, December 23, 2010

kesesakan

Hari ni menempuh jalan yang sesak teruk di JPJ Semenyih.Jemnya telah melarat panjang sehingga ke highway LEKAS.Aku telah mengambil keputusan tidak melalui jalan tersebut dan lajak melalui highway LEKAS dimana akan exit Tol Semenyih.
Keadaan kenderaan di tol Semenyih

Rupa-rupanya ramai yang ambil tindakan macam aku ni, so samalah dekat sana pun jem.Nak susur exit pun dah start jem ,adalah dalam 1 KM ke tol dimana mengambil masa 30 minit.
Kalau tahu macam ni,boleh aku lajak sampai exit Pajam.....takderlah sampai rumah lewat jam 7:40pm.

Rasa-rasanya dekat JPJ Semenyih tu tengah turap jalan dan ada penutupan lorong.
Ada plak seorang wanita yang salah lorong.....dahlah guna smart tag mai masuk lorong tiket....dah buat lambat...bikin panaslah.....

Harap-harap projek pembesaran jalan tu berjalan dengan cepat sebab terlampau slow...tak ingat...duit tak masyuk kot....

1 comment:

amin said...

semasa jem ni kene control emosi...